De Duitse voetbalbond DFB geeft over twee weken bij de voorzittersverkiezing van de Europese voetbalbond UEFA zijn stem toch niet aan Michael van Praag.

De Sloveen Aleksander Ceferin krijgt de voorkeur, meldde de bond vrijdag na een bestuursvergadering.

De DFB had in een eerder stadium zijn voorkeur voor de Nederlandse voorzitter van de KNVB uitgesproken, maar is van mening veranderd. De bond heeft zich laten overtuigen door het manifest van Ceferin.

De Franse bond FFF maakte donderdag al bekend dat ze op Ceferin zal stemmen.

De 55 UEFA-leden kiezen op 14 september in Athene een nieuwe voorzitter. Er zijn drie kandidaten voor de opvolging van de vertrokken Michel Platini. De derde gegadigde is de Spanjaard Angel Maria Villar.

FFF

De 68-jarige Van Praag vertelde vorige week dat hij bij de UEFA-verkiezing steun verwacht van "27 of 28 landen", wat neerkomt op ongeveer de helft van de leden van de Europese voetbalbond.

De Amsterdammer baseerde dat op gesprekken met afgevaardigden, maar gaf ook aan dat het een beetje gissen blijft wie op hem zal stemmen.

"Ik vraag mijn gesprekspartner nooit direct of hij op mij gaat stemmen en ik krijg het ook lang niet altijd rechtstreeks te horen. Maar op een handige manier kan je dat wel vaak uitvissen", zei hij.

Ceferin is door de ommezwaai van Duitsland nu meer en meer de favoriet. Vrijwel alle Oost-Europese landen steunen hem, net als de Scandinavische bonden, Ierland en dus Frankrijk.