Het Nederlands elftal begint donderdagavond met Jeroen Zoet in de basis aan de oefeninterland in het Philips Stadion tegen Griekenland. Wesley Sneijder draagt de aanvoerdersband.

De 25-jarige Zoet krijgt van bondscoach Danny Blind de voorkeur boven Jasper Cillessen, die onlangs Ajax verruilde voor FC Barcelona. Maarten Stekelenburg is de andere doelman in de selectie.

Blind kiest achterin zoals verwacht voor Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Daley Blind en Jetro Willems. De middenlinie bestaat naast captain Sneijder uit Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. Vincent Janssen is de spits van Oranje. De aanvaller van Tottenham Hotspur wordt geflankeerd door Quincy Promes en Steven Berghuis.

Eind vorig seizoen droegen Strootman en Bruma nog de aanvoerdersband bij Oranje in de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Sneijder was toen geblesseerd. Arjen Robben, die de beoogde eerste aanvoerder is, ontbrak eind vorig seizoen door een blessure en is er deze interlandperiode opnieuw niet bij vanwege fysieke problemen.

WK-kwalificatie

De kans is groot dat de elf die starten dinsdag ook beginnen tegen Zweden, omdat Blind al aangaf dat hij tegen Griekenland wil aantreden met zijn beoogde elftal voor de start van de WK-kwalificatie. Naast Nederland en Zweden zijn Frankrijk, Wit-Rusland, Bulgarije en Luxemburg ingedeeld in groep A.

Opstelling Oranje: Zoet; Veltman, Bruma, Blind en Willems; Wijnaldum, Strootman en Sneijder; Berghuis, Janssen en Promes.

Opstelling Griekenland: Karnezis; Manolas, Torosidis, Sokratis, Tzavellas; Maniatis, Samaris, Mantalos, Holebas; Fortounis en Mitroglou.

De interland Nederland-Griekenland is donderdagavond live te zien bij SBS6 en NU.nl. De uitzending begint om 20.00 uur, om 20.45 is de aftrap.