Max Verstappen is zondag bij de Grand Prix van Italië niet van plan zijn rijstijl aan te passen, ondanks de forse kritiek op de Limburger naar aanleiding van zijn race van vorige week op het circuit van Spa-Francorchamps.

Verstappen lag in België al vanaf de eerste bocht in de clinch met Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, toen hij de binnenbocht nam in een poging om zijn tweede positie te verdedigen.

Vettel en Raikkonen raakten in het gedrang, waarna laatstgenoemde botste met Verstappen. De Nederlander raakte een voorvleugel kwijt en pakte mede daardoor geen punten. 

Na de race kreeg Verstappen forse kritiek te verwerken. Zo zei Raikkonen dat de Limburger een zwaar ongeluk zal veroorzaken als hij zijn rijstijl niet aanpast.

"Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen en zal rijden zoals ik altijd heb gedaan", zei Verstappen tijdens een drukbezocht persmoment in Italië, waar zondag de Grand Prix op het circuit van Monza verreden wordt. 

"Als andere coureurs zeggen dat ik mijn rijstijl moet aanpassen, betekent dat nog niet dat ik dat ook ga doen. De botsing met Raikkonen was ongelukkig. Ik heb geen straf gekregen, dus ik zie eigenlijk geen reden om iets te veranderen."

Ibrahimovic

Verstappen snapt niet dat mensen zeggen dat hij zo snel mogelijk zijn aanvallende rijstijl moet aanpassen en vergelijkt zijn eigen situatie met die van Manchester United-spits Zlatan Ibrahimovic.

"Denk je dat hij het leuk vindt om in de verdediging te staan, als men zou zeggen dat hij daar beter tot zijn recht komt? Ik denk niet dat hij dan naar die mensen luistert. Als hij wil aanvallen, dan gaat hij aanvallen."

Verstappen wil nu niet meer terugkijken op de race in België. "Voor mij is dat verleden tijd. Over het algemeen vond ik het een geweldig weekend. Zo'n incident in de race kan nou eenmaal gebeuren, nu focus ik me volledig op de race in Monza."

De Grand Prix van Italië staat zondag om 14.00 uur op het programma. Op vrijdag zijn de eerste twee vrije trainingen, waarna op zaterdag de derde vrije training en de kwalificatie volgen.