PEC Zwolle moet het de rest van dit seizoen stellen zonder Rick Dekker, die een knieblessure heeft opgelopen. De middenvelder is de vierde speler van de club die in relatief korte tijd zwaar geblesseerd raakt aan het gewricht.

Sinds november 2014 liepen ook Thanasis Karagounis, Max de Boom en Mustafa Saymak op het kunstgrasveld in het stadion van PEC een ernstige kruisbandkwetsuur op.

Vorig seizoen hielden verdedigers Henk Dijkhuizen (Roda JC) en Todd Kane (NEC) aan een competitiewedstrijd tegen PEC in Zwolle eveneens een zware knieblessure over.

Bij Dekker (21) ging het zondag tijdens een training mis. Donderdag bleek uit een scan van de knie dat zijn voorste kruisband is afgescheurd.

De middenvelder zal dit hele seizoen niet in actie kunnen komen. Dekker speelde dit seizoen door een eerdere blessure nog geen minuut voor de huidige hekkensluiter van de Eredivisie. Vorig jaar kwam hij tot 27 competitieduels.

Kunstgras

De vele blessures op het kunstgrasveld van PEC zijn vooralsnog geen aanleiding om de grasmat te vervangen, zo laat een woordvoerder van de club donderdag weten tegenover NU.nl.

"Het is nu nog te vroeg om daar iets over te zeggen. We zijn het veld momenteel grondig aan het onderzoeken, maar dat doen we al sinds de zomer. We willen een situatie creëren waarin de ploeg zo goed mogelijk kan presteren", aldus de zegsman.

PEC-trainer Ron Jans uitte zondag bij Studio Voetbal zijn zorgen over het kunstgrasveld, al hield hij een slag om de arm. "We zullen alle gevallen rustig moeten bekijken en analyseren. Vergeet niet dat er ook slechte natuurgrasvelden in Nederland zijn."  

In de eerste vier competitiewedstrijden pakte de ploeg van Jans tot dusver slechts een punt. Er werd gelijkgespeeld tegen NEC (1-1), maar verloren van Sparta (3-0), PSV (4-0) en sc Heerenveen (1-0).