Het Nederlands elftal hoopt donderdag in het oefenduel met Griekenland na vier thuisnederlagen op rij weer eens te winnen. Bij een nieuwe nederlaag stevent het elftal van bondscoach Danny Blind af op evenaring van een negatieve serie uit de jaren 30.

In de periode 1932-1933 verloor Oranje zes thuisduels op rij, nog altijd een record. Het huidige Oranje verloor thuis achtereenvolgens van de Verenigde Staten (4-3), IJsland (1-0), Tsjechië en Frankrijk (beide 3-2).

Op 28 maart 2015 verloor Oranje voor het laatst niet in eigen huis, toen Spanje met 2-0 werd verslagen in een oefenduel.

In de laatste vier duels – allemaal ofenwedstrijden op vreemde bodem - is Oranje ongeslagen. Er werd gewonnen van Oostenrijk, Polen en Engeland, terwijl het duel met Ierland in een gelijkspel eindigde.

Als Oranje tegen de Grieken weer niet verliest, zet het de beste serie neer sinds 2014. In aanloop en tijdens het WK in Brazilië bleef Oranje zeven duels zonder nederlaag.

Doelpunt Blind

Oranje verloor in zijn acht voorgaande duels nog nooit van Griekenland, dat slechts één gelijkspel uit het vuur sleepte. Alleen tegen Cyprus (negen duels) is Nederland nog vaker zonder nederlaag.

Keuzeheer Blind maakte zijn enige treffer als international tegen Griekenland. In december 1991 was de verdediger trefzeker in een 2-0 zege in een EK-kwalificatiewedstrijd in Thessaloniki.

Voor het eerst sinds septemer 2011 speelt Oranje weer in Eindhoven. De laatste keer werd er met 11-0 gewonnen van San Marino, de grootste zege aller tijden van het Nederlands elftal. De huidige internationals Wesley Sneijder (twee) en Georginio Wijnaldum waren die avond trefzeker in het Philips Stadion.

De interland Nederland-Griekenland is donderdagavond live te zien bij SBS6 en NU.nl. De uitzending begint om 20.00 uur, om 20.45 is de aftrap.