Lionel Messi kan vrijdag gewoon in actie komen als Argentinië het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Uruguay.

De 29-jarige sterspeler van FC Barcelona meldde zich maandag met een hamstringblessure bij de nationale ploeg waardoor het onzeker was of hij in actie kon komen tegen Uruguay.

Bondscoach Edgardo Bauza maakt zich geen zorgen over de fitheid van zijn pupil. "Het gaat goed met Messi', zei Bauza tijdens zijn persconferentie. "Het zal een intense wedstrijd worden, we zullen hem nodig hebben. Hij heeft gewoon mee kunnen trainen."

Eerder deze maand kwam Messi terug op zijn beslissing om te stoppen als Argentijns international. In juni kondigde hij nog zijn afscheid aan na de verloren finale tegen Chili in de Copa America.

Agüero

Argentinië stuit vijf dagen na het duel met Uruguay ook nog op Venezuela. De Argentijnen moeten het in die wedstrijden in ieder geval doen zonder Sergio Agüero en Javier Pastore. Beide spelers hebben zich afgemeld met een kuitblessure.

Argentinië staat na zes duels derde in de kwalificatiereeks. De topvier plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, de nummer vijf krijgt een herkansing in een play-off.