ZAGREB - Vooruit, de Kroatische bondscoach Mirko Jozic is de beroerdste niet; zaterdag mogen de spelers van de nationale voetbalselectie zich nog één keer terugtrekken met hun vrouw of vriendin, maar daarna moet het afgelopen zijn. In de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal is de seks-deadline voor Kroatische internationals gesteld op zaterdag.

Jozic hoopt dat zijn spelers zich nog enigszins zullen inhouden met de heilige missie in Japan en Zuid-Korea in het achterhoofd. "Ik weet dat ze komende zaterdag lichamelijk en geestelijk willen ontspannen, maar hopelijk zullen ze het niet overdrijven", zei de trainer in een vraaggesprek met het dagblad Jutarnji List. "Ik hoop dat ze zich herinneren wat nu prioriteit heeft."

Privé-leven

Kroatië vertrekt zondag naar Japan. Momenteel is de ploeg van 25 voetballers in trainingskamp in de Oostenrijkse Alpen. Bezoek hebben ze sinds afgelopen zondag alleen van journalisten gekregen. "We moeten ons concentreren op het WK", vindt Jozic. "Na zaterdag moeten we onszelf daarom ook de geneugten van het privé-leven onthouden."

Kroatië, dat bij het WK in 1998 ten koste van Nederland de derde plaats behaalde, is bij het toernooi van dit jaar ingedeeld in groep G bij Mexico, Italië en Ecuador.