LONDEN - Ruud van Nistelrooij hangt een schorsing van de Engelse voetbalbond boven het hoofd. De Nederlandse aanvaller van Manchester United trof zondag in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen koploper Arsenal verdediger Ashley Cole volgens de FA opzettelijk op de knie.

Op televisiebeelden is te zien hoe de international de inkomende Cole tegen de binnenkant van de knie schopt. De FA heeft Van Nistelrooij maandag aangeklaagd. De Nederlander heeft tot dinsdag de tijd om te reageren. Donderdag moet de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Een schorsing voor een dergelijk vergrijp bedraagt maximaal drie wedstrijden.

Wenger

Ook trainer Arsène Wenger van Arsenal moet vrezen voor een sanctie van de tuchtcommissie. De Fransman liet zich na afloop van het duel negatief uit over de arbitrage. Manchester kreeg een op het oog onterechte strafschop toegewezen, waarover Wenger zei dat dit "de gebruikelijke strafschop" was die United van de scheidsrechter (Riley) krijgt. Ook uitte Wenger kritiek op Van Nistelrooij, met betrekking tot de overtreding op Cole. De FA heeft de trainer gevraagd zijn uitlatingen toe te lichten.

Bovendien onderzoekt de voetbalbond nog enkele incidenten na afloop in de spelerstunnel. Zo zou een speler van Arsenal soep en andere etenswaar met opzet over het pak van United-coach Ferguson hebben gegooid. Tot slot zouden Ferguson en Wenger onderling hebben geruzied.