Wielrennen

'Moreno Hofland verruilt Lotto-Jumbo voor Lotto Soudal'

Moreno Hofland vertrekt bij Lotto-Jumbo. De sprinter gaat voor de Belgische ploeg Lotto Soudal rijden, zo melden media in België en Nederland.

Eerder deze week werd bekend dat Wilco Kelderman waarschijnlijk naar Giant-Alpecin verkast. Na Sep Vanmarcke naar Cannondale-Drapac is Hofland de derde belangrijke renner die vertrekt.

Bij Lotto Soudal wordt Hofland (25) ploeggenoot van topsprinter André Greipel. Tegenover de NOS bevestigt hij dat hij vertrekt, maar wil hij nog niet zeggen dat Lotto Soudal zijn nieuwe werkgever is.

"Ik ga de draad weer oppakken qua eendagskoersen. Ik denk dat ik daarin nog veel kan verbeteren en dat daar mooie kansen liggen voor mij", aldus Hofland.

De sprinter heeft elf overwinningen op zijn palmares staan. Zijn grootste zeges boekte Hofland in 2014 met ritwinst in de Ruta del Sol en Parijs-Nice. Dit jaar wacht Hofland nog op zijn eerste overwinning.

Lotto-Jumbo versterkte zich voor komend seizoen al wel met Lars Boom, Stef Clement, Jürgen Van den Broeck en Juan José Lobato.

Tip de redactie