Voetbal

KNVB vindt uitlatingen De Graafschap-voorzitter 'ongepast'

De KNVB noemt de uitlatingen die Martin Mos, voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Graafschap, dinsdagavond op Twitter deed "ongepast". 

Mos schreef onder meer "KNVB maffia". Het is nog niet duidelijk of Mos tuchtrechtelijk vervolgd zal worden.

Mos uitte zijn woede op Twitter, nadat zijn club een schikkingsvoorstel van de KNVB had ontvangen naar aanleiding van ongeregeldheden in de play-offs tegen Go Ahead Eagles eind vorig seizoen. Na afloop van de wedstrijd waarin De Graafschap degradeerde uit de Eredivisie vielen supporters van de club uit Doetinchem op het veld spelers van Go Ahead Eagles aan.

De KNVB stuurde De Graafschap dinsdag een schikkingsvoorstel van een wedstrijd zonder publiek en een boete van 17.500 euro.

In een verklaring op de clubwebsite laat De Graafschap weten dat strafvoorstel "fors" te vinden. De club uit Doetinchem heeft nog niet laten weten of het instemt met de sanctie, dat kan uiterlijk tot 5 september.

Video: Spelers Go Ahead aangevallen door De Graafschap-fans

Maffia

Mos schreef dinsdag op Twitter: "Ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar KNVB schaam u! Wanbeleied, wanbeleid, wanbeleid, en dan zo'n klein clubje zo'n straf opleggen! Waardeloos!"

"Boos, boos, boos en nog bozer. Ik heb echter het geheugen van een olifant. Shit KNVB! Ik vind het allemaal prima, nu? Geen respect meer, KNVB maffia!"

De KNVB laat middels een woordvoerder weten de tweets "ongepast" te vinden. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal kan eventueel besluiten een onderzoek in te stellen. "Op dit moment is dat nog niet aan de orde. We wachten eerst de reactie van De Graafschap af op het schikkingsvoorstel."

Lees meer over:
Tip de redactie