Voetbal

KNVB wil boete en duel zonder publiek voor De Graafschap

De KNVB wil De Graafschap straffen met een boete van 17.500 euro en een thuiswedstrijd zonder publiek wegens wangedrag van de supporters. De aanklager betaald voetbal heeft de club uit Doetinchem dinsdag een schikkingsvoorstel gestuurd.

Aanleiding zijn de ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd in de play-offs om promotie/degradatie tegen Go Ahead Eagles op 22 mei.

Supporters van De Graafschap betraden massaal het speelveld, waarbij enkelen de confrontatie zochten met spelers van het gepromoveerde Go Ahead. Er vielen rake klappen.

De Achterhoekers hebben tot 5 september de tijd om te reageren op het strafvoorstel.

Video: Spelers Go Ahead aangevallen door De Graafschap-fans

Go Ahead Eagles

De KNVB stuurde ook schikkingsvoorstellen naar Go Ahead Eagles en Willem II vanwege misdragingen van de aanhang. Hier gaat het om een boete van 12.500 euro plus een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek.

Bij Go Ahead betreft het de thuiswedstrijd uit de nacompetitie tegen De Graafschap op 19 mei, waar de fans na de afloop het veld betraden en de confrontatie zochten met de aanhang van de tegenpartij.

Willem II wordt voornamelijk gestraft omdat supporters bij het duel met NAC Breda op 22 mei vuurwerk afstaken. Ook deze clubs hebben tot 5 september om te reageren.

De aanklager legde ook Sparta nog een voorwaardelijke boete op van 5000 euro. Dat is omdat supporters massaal het veld betraden nadat de Rotterdammers op 11 april de titel veroverde in de Jupiler League, terwijl de spelers en de arbitrage zich nog op het veld bevonden.

Lees meer over:
Tip de redactie