Blind verwacht niet dat onrust in staf invloed heeft op spel Oranje

Bondscoach Danny Blind verwacht niet dat de onrust binnen zijn staf invloed zal hebben op het spel van Oranje in de oefeninterland donderdag tegen Griekenland en het WK-kwalificatieduel van dinsdag met Zweden.

"Ik denk niet dat dit invloed heeft", aldus Blind dinsdag op een persconferentie in Noordwijk. "Nee, ik denk niet dat de spelers dit als zware bagage mee zullen nemen de wedstrijden in. Ze zullen hun verantwoordelijkheden moeten nemen."

De bondscoach wilde echter nog niet zeggen welke spelers dat moeten doen, omdat hij de opstelling ook nog niet aan de spelers heeft verteld.

"Maar ik kan wel al zeggen dat we de wedstrijd tegen Griekenland willen gaan spelen in de samenstelling die ik ook voor Zweden voor ogen heb. Alleen zullen spelers na een uur of na een helft al gewisseld worden. Ik kan ook nog niet zeggen wie de aanvoerder is. Dat heb ik ook nog niet aan de spelers verteld."

Van Basten

Blind ging op de persconferentie ook in op het aanstaande vertrek van zijn assistent Marco van Basten, nadat eerder deze maand al zijn andere assistent Dick Advocaat vertrok naar Fenerbahçe. Van Basten kan aan de slag bij de FIFA.

Blind zei niet boos te zijn op Van Basten. "Ik ben eerder teleurgesteld. Ik ben gelijk naar hem toe gereden om het met hem te bespreken. Hij is nu nog voor honderd procent bezig met het Nederlandse elftal en zal het kalenderjaar afmaken. Tenzij ik eerder een opvolger heb gevonden."

Behalve zijn assistenten is Blind zelf ook benaderd voor een andere baan, maar daar stond hij niet voor open. "Ik ben gebeld door een club uit het oosten. Daar zijn Nederlandse trainers in trek. Maar ik focus me op Oranje en de komende twee interlands. Vooral de interland tegen Zweden is heel belangrijk.

"Na die wedstrijd laat ik me eens goed bijpraten door Hans van Breukelen. Dan wil ik van hem weleens horen hoe alles is gegaan. Het is tamelijk bizar wat er allemaal gebeurd is."

Lees meer over:
Tip de redactie