Formule 1

'Verstappen wordt als rode lap op een stier voor Ferrari-fans in Monza'

Italiaanse fans zullen zondag tijdens de Grand Prix in Monza mogelijk hun ongenoegen uiten richting Max Verstappen. Die verwachting spreekt Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko uit.

Uitgerekend een week nadat Verstappen het tijdens de Grand Prix van België aan de stok kreeg met de Ferrari's, rijdt de Italiaanse renstal een thuiswedstrijd op het circuit van Monza.

"Voor Ferrari is Verstappen als een rode lap op een stier", zegt Marko tegen Bild. "Ik hoop dat het gemoederen snel zullen bedaren."

Teambaas Christian Horner denkt dat Verstappen in Italië beter uit de buurt van de supporters kan blijven. "Hij moet tegen niemand zeggen waar hij verblijft in Monza. Mogelijk zijn de tifosi nog zuur na wat er in België is voorgevallen."

Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, vindt dat de Nederlander weinig te verwijten valt over de race op Spa-Francorchamps. "Bij de botsing in de eerste bocht treft Max zeker geen blaam. Sebastian Vettel stuurde te agressief de bocht in, waardoor hij zijn teamgenoot Kimi Raikkonen raakte, die vervolgens op Verstappen botste."

"De andere acties van Verstappen waren hard maar fair. De situatie met Raikkonen op het Kemmel-rechte stuk zal ik nog met Max bespreken. Hij is nog jong en zal zeker van dit moment geleerd hebben."

Villeneuve

Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve bekritiseert Verstappen in een interview met Motorsport: "De start was niet het probleem, dat was gewoon racen. Maar wat hij daarna deed, is onacceptabel."

"Doe eens rustig aan. Je rijdt nog eens iemand dood", waarschuwt Villeneuve, die al langer een criticaster is van Verstappen. 

"Het probleem hier is de FIA. Want het lijkt erop dat Verstappen bescherming krijgt. Ze willen dat hij een ster wordt en niets mag dat in de weg staan."

Diffuser

De verhoudingen tussen Ferrari en Red Bull, die strijden om de tweede plek op de ranglijst voor constructeurs, zijn de laatste tijd gespannen.

Voor de Grand Prix van België zou de Italiaanse renstal een klacht hebben ingediend over het design van een diffuser in de Red Bull. Volgens het Oostenrijkse team was het onderdeel in orde. "Onze wagen is volledig legaal", aldus Marko. "Als iemand iets anders beweert, is dat gewoon laster."

Tip de redactie