ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic baalde zondag stevig van de mislukte Panenka-penalty van Mike Havenaar, waardoor de Hagenaars tegen Heracles Almelo voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies leden.

"Dit past niet bij ADO Den Haag. Wij hebben geen Messi's en Ronaldo's. Het is doodzonde dat Mikey dit gedaan heeft", brieste Petrovic een paar minuten na het 1-1 gelijkspel voor de camera van FOX Sports.

"Hij mag van mij vijf penalty's missen, maar dit kan je voor jezelf niet maken. Als je de kans krijgt om je ploeg te belonen met drie punten, zou ik dit zelf nooit doen. Spitsen hebben een vogeltje in de kop, ze doen wel eens gekke dingen."

Door de misser van Havenaar tien minuten voor tijd liep ADO bovendien de gedeelde koppositie in de Eredivisie mis. Alleen Feyenoord heeft na vier duels nog een honderd procent score.

Boos

Havenaar had ADO eerder in de wedstrijd met een fraaie pegel in de verre hoek nog wel op gelijke hoogte gebracht en zo de vroege openingstreffer van Robin Gosens ongedaan gemaakt. 

"Dat is ook Havenaar", doelde Petrovic op de goal van de Japanse aanvalsleider. "Je denkt: Hij gaat toch niet schieten? Ja hij gaat schieten. Ongelooflijke goal. Mikey is een erg belangrijke speler voor ons, maar dit kan gewoon niet. Maar goed, over een paar minuten ben ik dit kwijt."

"Ik ben nu nog niet naar hem toe gegaan, ik ben nog wel een paar minuutjes boos. Straks loop ik nog wel even naar hem toe in de kleedkamer en zeg ik: "goed gedaan". Mike is een prima jongen en weet zelf ook wel wat hij fout heeft gedaan."