Max Verstappen was zondag kort na de Belgische Grand Prix woest op de twee Ferrari's. Na een botsing in de eerste bocht verloor de jonge Nederlander veel terrein en eindigde hij uiteindelijk buiten de punten op de elfde plek.

In de eerste bocht tikte Vettel zijn teamgenoot Raikkonen aan, die vervolgens op Verstappen botste. De Nederlander moest de pits in voor een nieuwe voorvleugel. Verstappen mocht na een goede kwalificatie als tweede van start op Spa-Francorchamps, maar kon daar tijdens de race dus niet van profiteren.

"Ik zat aan de binnenkant in die eerste bocht en blokkeerde niemand", blikte Verstappen terug tegenover Ziggo Sport. "Zij sturen allebei in en snijden af. Daardoor raak ik mijn voorvleugel kwijt."

"Ook de hele vloer van mijn bolide was beschadigd. Daar had ik de rest van de race in alle langzame bochten last van.'' 

De twee Ferrari's kwamen na de vroege touché eveneens in het achterveld terecht. Met name met Raikkonen vocht Verstappen enkele pittige duels uit. De Fin beklaagde zich meerdere malen via de boordradio over de agressieve rijstijl van de Nederlander.

Raikkonen riep in de boordradio onder meer: "Hij is er alleen maar in geïnteresseerd om mij compleet van de baan te rijden. Dit is verdomme belachelijk!"

Na afloop van de race zei de Fin iets kalmer: "Ik ben voor een eerlijke strijd en stevige duels. Maar als ik op volle snelheid plotseling keihard moeten remmen om hem niet te raken, dan is er iets mis. Het scheelde weinig of er was een ongeluk gebeurd."

Verstappen haalde fel uit naar de klagende Raikkonen. "De Ferrari's verzieken mijn race in de eerste bocht. Dan ga ik ze niet voorbij laten. Dan rijd ik ze nog liever van de baan. Laat ze maar lekker schelden over de teamradio hoor, dat is leuk voor de mensen thuis voor de tv."

"Wat Raikkonen zegt is een leugen", stelde Verstappen. "Ik verdedigde mijn positie, als iemand dat niet leuk vindt, dan is dat zijn probleem."

Volgende week krijgt Verstappen alweer een nieuwe kans op WK-punten, bij de GP van Italië op het circuit van Monza. "Als je ziet hoe moeilijk we het hier al hadden op de lange rechte stukken, dan wordt het daar nog een stuk lastiger", was de 18-jarige coureur weinig hoopvol.

Video: Max Verstappen gaat na race tekeer over concurrent Raikkonen