Frank de Boer heeft zijn eerste grote aankoop bij Internazionale binnen. De Italiaanse club bereikte een akkoord met Sporting Portugal over een transfersom van 45 miljoen euro voor João Mario.

De Portugese club maakte zondag op de website bekend dat het rond is met Inter. Het transferbedrag kan met bonussen nog oplopen tot 50 miljoen euro. Later zondagmiddag bevestigde Inter het akkoord met de middenvelder.

De ploeg uit Milaan wacht met de presentatie van João Mario tot de laatste formaliteiten zijn afgerond.

De Portugees veroverde eerder deze zomer met zijn land in Frankrijk de Europese titel. De 23-jarige middenvelder was een vaste waarde in het succeselftal van bondscoach Fernando Santos.

Sporting Portugal incasseert een recordbedrag voor João Mario, meer dan het ooit deed voor bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo. Hij is de duurste Portugees ooit die vanuit eigen land naar het buitenland gaat.

Zaza

Simone Zaza vertrekt juist uit Italië. De spits wordt door Juventus verhuurd aan West Ham United.

Als de 25-jarige Italiaan een bepaald aantal wedstrijden voor West Ham speelt, neemt die club hem voor 20 miljoen pond (23,4 miljoen euro) definitief over van de 'Oude Dame'.

De aanvaller pakte afgelopen jaar met Juventus de Italiaanse titel. Zaza kwam tot negentien competitiewedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakte. Hij speelde eerder bij Sassuolo.

Zaza behoorde eerder deze zomer tot de EK-selectie van de Italianen, die in de kwartfinale via strafschoppen werden uitgeschakeld door Duitsland. Hij was één van de vier 'Azzurri' die faalden vanaf elf meter.