Na een drukke week zonder veel training won Dafne Schippers zaterdagavond op een eenvoudige wijze de 200 meter bij de Diamond League in Parijs. De wereldkampioene was blij met de race en dat ze zich verzekerde van de eindoverwinning in de competitie.

"Het was best heftig moet ik zeggen. Ik heb deze week eigenlijk niet getraind. Dan ben ik heel blij met deze race en deze tijd", zegt een uitgelaten Schippers na een eindtijd van 22,13 tegen de NOS.

Ze geeft aan maar één of twee keer te hebben getraind sinds haar terugvlucht uit Rio de Janeiro. "Maandag tot en met donderdag hadden we verplichtingen en vrijdag moest ik alweer naar Parijs. Dus echt tijd om te rusten heb je niet."

Schippers, die op het laatste moment olympisch kampioene Elaine Thompson zag afzeggen, heeft er wel vrede mee dat het zo is gegaan. "Het hoort er ook bij, maar het is af en toe ook wel lekker als je iets meer tijd hebt."

Diamant

Voor de winnares van het zilver op de 200 meter in Rio was afmelden geen optie. "Ik wil uiteindelijk die diamant winnen. En door mijn winst kunnen ze die niet meer van mij afnemen." Naast een diamant levert de eindzege in de Diamond League Schippers zo'n 40.000 euro op.

Donderdag staat in Zürich de laatste ontmoeting in de Champions League van de atletiek op het programma. Dan loopt Schippers wederom de 200 meter. Daar staat met Elaine Thompson, Allyson Felix en Veronica Campbell-Brown de gehele wereldtop aan de start.

De 24-jarige sprintster kan zich daar nog wel voor opladen. "Dat komt wel goed, maar dat is donderdag pas weer. Eerst even goed uitrusten."