Ex-bondscoach Marc Wilmots heeft zaterdag uitgehaald naar de Belgische voetbalbond KBVB. Hij verwacht dat zijn opvolger Roberto Martinez het niet beter zal doen.

Wilmots vertrok in overleg met de bond nadat hij met België werd uitgeschakeld in de kwartfinales van het EK tegen Wales. "De bond heeft er alles aan gedaan om me ten val te brengen", zegt hij tegen Le Soir.

"Het was een geweldig hoofdstuk in mijn carrière. We bereikten twee kwartfinales (WK 2014 en EK 2016, red.), we haalden 26 van de 30 mogelijke punten in de eerste kwalificatie en 23 in de tweede. We werden 's werelds nummer één", vertelt de bondscoach.

"Ik denk dat dat niet makkelijk te overtreffen zal zijn. Een coach wordt beoordeeld op zijn resultaten en op dat gebied heb ik de beste statistieken," aldus Wilmots.

De trainer is ervan overtuigd dat de KBVB hem niet meer wilde hebben. "Ik besefte al snel dat het onder mijn bewind nooit genoeg zou zijn."

Henry

Wilmots was van 2009 tot 2012 assistent-trainer van de Belgen en nam in 2012 het stokje over. Na het EK werd hij opgevolgd door Roberto Martinez. Die stelde vrijdag Thierry Henry aan als assistent-trainer.

België speelt op 1 september een oefeninterland tegen Spanje en begint de WK-kwalificatiewedstrijd vijf dagen later tegen Cyprus.