Peter Bosz denkt dat Ajax het slechter had kunnen treffen in de groepsfase Europa League. De loting koppelde de Amsterdammers vrijdag aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos.

"Bij een loting van de Europa League verwacht je vaak toch wat clubs uit het voormalig oostblok te treffen. Dergelijke clubs ken je op voorhand vaak niet zo goed. Het tegenovergestelde is nu het geval met tegenstanders uit België, Spanje en een club uit Griekenland", aldus de trainer van Ajax na afloop van de loting.

"Het zijn in ieder geval allemaal bekende voetballanden. De Primera División is wereldtop en België en Griekenland kan je qua niveau met Nederland meten. Kijk maar naar de UEFA-coëfficiëntenranglijst."

Ajax begint op 15 september met een uitwedstrijd tegen Panathinaikos. "Samen met Olympiakos en AEK Athene behoort Panathinaikos tot de absolute topclubs van Griekenland. Om die reden zijn zij voor ons weer een stap hoger dan PAOK", zo concludeerde Bosz.

Over de wedstrijd tegen FK Rostov in de voorronde Champions League wilde de Ajax-trainer niet al te veel meer zeggen. "De Champions League is natuurlijk het hoogst haalbare, maar ook dit soort wedstrijden in de Europa League zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze veelal jonge spelersgroep."

AZ

John van den Brom zag AZ in de groepsfase gekoppeld worden aan Zenit Sint-Petersburg, Maccabi Tel-Aviv en Dundalk FC. "Sportief gezien mogen we niet klagen, maar we moeten het eerst nog even laten zien. We willen het in de groepsfase in ieder geval beter doen dan vorig jaar", was de eerste reactie van de trainer.

"Zenit ken ik nog uit mijn tijd als trainer van Anderlecht", vervolgt Van den Brom. "Maar dat is al weer een paar jaar geleden. Het is een club met financieel enorme mogelijkheden. Maccabi kennen we van het korte verblijf van Peter Bosz als trainer. En Jordi Cruijff zit daar als technisch directeur. Van Dundalk weet ik nog niet veel."

AZ begint de Europa League-groepsfase met een thuiswedstrijd in het AFAS Stadion. Dundalk FC is dan de tegenstander.