Jasper Cillessen heeft vrijdag voor het eerst meegetraind bij FC Barcelona. Na afloop werd de doelman officieel gepresenteerd.

"Het was leuk om kennis te maken met mijn nieuwe ploeggenoten. Ik ben blij om hier te zijn", aldus Cillessen, die dit seizoen met nummer dertien zal gaan spelen.

De 27-jarige doelman is in eerste instantie gehaald als tweede doelman achter Marc-André Ter Stegen. Hij legt zich echter niet direct bij een reserverol neer.

"Ik wil het de concurrentie zo lastig mogelijk maken. Het moet een moeilijke keuze worden voor de trainer. Natuurlijk zal ik eerst moeten wennen hier, maar ik wil er zo snel mogelijk staan", aldus Cillessen tijdens de persconferentie.

De wedstrijd van FC Barcelona tegen Athletic Club dit weekend komt nog te vroeg voor de oud-Ajacied. Nog niet al de papieren voor de transfer zijn in orde.

Cillessen tekende donderdag een vijfjarig contract bij Barcelona. De Spaanse club nam hem voor zo'n dertien miljoen euro over van Ajax. Bij de Amsterdammers wordt Tim Krul zijn vervanger. Hij werd voor een jaar van Newcastle United gehuurd.

Video: Jasper Cillessen officieel gepresenteerd bij FC Barcelona