Giovanni van Bronckhorst verwacht dat Feyenoord het lastig zal krijgen in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers treffen Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk.

"Het is een zware loting, maar ook een mooie uitdaging om te laten zien wat we kunnen", was de eerste reactie van de trainer van Feyenoord.

De trainer ging eveneens in op de maatregelen die Feyenoord in het stadion trof voor de Europese wedstrijden. Tijdens Europese duels zullen maximaal 26.000 fans worden toegelaten in De Kuip. "Het voelt als een nederlaag voor de club, de spelers en de fans, maar dit is een laatste kans. Het kan niet nog een keer misgaan."

In de  wedstrijden tegen United, Fenerbahçe en Luhansk zullen de Rotterdammers het moeten doen met de selectie die er nu staat. "We zijn niet meer op zoek naar spelers, onze selectie is rond", aldus Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie.

Excelsior

Eerst wacht voor Feyenoord zaterdag nog de wedstrijd tegen Excelsior. Tegen Heracles speelde Tonny Vilhena in plaats van de geblesseerde Eljero Elia als linkervleugelspits.

"Maar het kan best zijn dat dat tegen Excelsior weer anders is. Zij zullen het toch weer anders invullen dan Heracles. We willen Excelsior vooral niet de kans geven om te counteren", vertelt Van Bronckhorst.

Miquel Nelom, die nog altijd kampt met een kuitblessure, zit nog niet bij de selectie. "Hij gaat wel vooruit. Na de derby zal hij weer volledig aansluiten bij de groep."