Stef Clement rijdt komend seizoen voor Lotto-Jumbo. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. Pim Ligthart heeft zich aan Roompot-Oranje Peloton gebonden.

Het huidige team van Clement, IAM Cycling, houdt op te bestaan, vandaar dat hij uit kon kijken naar een nieuwe ploeg.

Het eerste doel van Clement bij Lotto-Jumbo wordt de Giro d'Italia met Steven Kruijswijk. "Ik had tot twee jaar geleden nooit ervaren hoe het is om een klassement te rijden in een grote ronde. Nu ik dat wel heb gedaan, denk ik dat ik beter in staat ben om een kopman te helpen", aldus de 34-jarige Tilburger.

Technisch directeur Nico Verhoeven is tevreden met de versterkingen die Lotto-Jumbo voor 2017 aantrok. "Clement heeft in de Dauphiné, de Tour de France en de Arctic Race laten zien wat hij in zijn mars heeft. We zijn in de breedte sterker geworden met hem en Van den Broeck."

Van 2009 tot en met 2014 kwam Clement al uit voor Rabobank en Belkin, de voorlopers van het huidige Lotto-Jumbo.

Eerder al haalde Lotto-Jumbo Lars Boom, Juan José Lobato, Jurgen van den Broeck, Antwan Tolhoek en Floris De Tier.

Ligthart

De 28-jarige Ligthart is er na drie jaar Lotto Soudal aan toe om vaker voor eigen kansen te rijden. Dat de voormalig Nederlands kampioen daarvoor een stap omlaag zet, deert hem niet. 

"Ik wil graag kijken wat er in zit als ik een groot gedeelte van het seizoen als kopman kan starten. Dat is een uitdaging die ik graag nog eens wilde aangaan. Zeker nu ik in de sterkste jaren van mijn carrière zit."

Ploegleider Jean-Paul van Poppel noemt Ligthart een 'renner naar zijn hart'. "Hij is het type renner en persoon dat wij er graag bij hebben en die wij volgend jaar graag ondersteunen bij het rijden van mooie uitslagen."

Ligthart, goed voor vijf profzeges, is na Tim Ariesen, Martijn Budding, Elmar Reinders en Oscar Riesebeek de vijfde aanwinst van de Nederlandse pro-continentale ploeg.