Arjen Robben reageerde donderdag verheugd op de Champions League-loting van zijn club Bayern München. De Duitse kampioen belandde in een poule met PSV, Atletico Madrid en FK Rostov.

"Voor het eerst in dertien seizoenen speel ik tegen een Nederlandse club en dan ook nog eens PSV. Heel mooi vind ik dat", aldus Robben in het AD.

Robben (32) speelde van 2002 tot 2004 twee seizoenen voor de Eindhovenaren. De nu nog geblesseerde international hoopt dat hij de eerste ontmoeting met PSV op 19 oktober kan halen.

"Ik kijk er op voorhand heel erg naar uit om weer eens Champions League in Eindhoven te spelen. Er liggen mooie herinneringen op dat veld. Laten we hopen dat ik topfit ben tegen die tijd."

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti zei na afloop van de loting dat zijn ploeg in een zware poule terecht is gekomen.

"We moeten oppassen voor alle drie de tegenstanders. Vorig jaar werd Bayern uitgeschakeld door Atletico Madrid, PSV bracht Atletico in de achtste finales op de rand van uitschakeling in de achtste finales en ik was verbaasd over de grote overwinning van Rostov op Ajax. Het wordt niet eenvoudig", aldus de Italiaan.

Lahm

Aanvoerder Philipp Lahm beseft dat Bayern München het aan haar stand verplicht is om de groep te overleven. "We hebben de laatste jaren de halve finales van de Champions League gehaald, dan moet je ook deze groep overleven. Ook al hebben we in Atletico Madrid een hele zware tegenstander. "

"Het wordt belangrijk om uit in Eindhoven of in Rostov te winnen, dat zet je een grote stap. Tegen Atletico wordt het zwaar, maar ik zie die duels niet als revanche voor volgend jaar. We beginnen allebei weer op nul."