Max Verstappen heeft zichzelf en Red Bull Racing een duidelijk doel gesteld voor het tweede deel van het Formule 1-seizoen, dat komend weekend na een zomerpauze van een maand van start gaat.

"Het belangrijkste is om voor te blijven op Ferrari en het gat met Mercedes te proberen te dichten, hoewel dat vermoedelijk erg moeilijk zal zijn", aldus de 18-jarige Limburger op zijn eigen website in aanloop naar de Grand Prix in België van komend weekend.

Red Bull Racing staat momenteel tweede in het klassement voor teams, op ruime afstand van Mercedes en nipte voorsprong op Ferrari. Verstappen denkt ondanks de goede eerste seizoenshelft dat Red Bull nog veel kan groeien.

"De laatste races verliepen erg positief voor ons en nu staan we voor op Ferrari. We blijven pushen, we blijven ons ontwikkelen. Tot dusver ziet het er erg positief uit."

Spa-Francorchamps

De coureurs in de Formule 1 komen dit weekend weer in actie na een zomerpauze van een maand. De tweede helft van het seizoen gaat van start in België op Spa-Francorchamps. Verstappen denkt dat hij daar in het voordeel is.

"Ik ervaar het als een thuiscircuit, ondanks dat ik er niet veel gereden heb. Maar dit is zeker het dichtste bij waar ik ben opgegroeid. Er zullen veel fans komen en daar kijk ik absoluut naar uit, alleen maar mooi", aldus Verstappen.

Verstappen eindigde in de laatste Grand Prix op het podium met een derde plek in Duitsland. In mei schreef Verstappen de Grand Prix van Spanje op zijn naam.