Nicolai Boilesen vervolgt zijn loopbaan bij FC Kopenhagen. De 24-jarige linksback heeft een contract van vier seizoenen getekend bij de Deense topclub.

Boilesen was transfervrij nadat zijn contract bij Ajax deze zomer afliep. De Deen kwam vorig seizoen niet in de plannen voor van trainer Frank de Boer, mede omdat hij zijn aflopende verbintenis niet wilde verlengen. 

Boilesen speelde sinds 2011 bij Ajax, dat hem overnam van zijn jeugdclub Bröndby IF. De verdediger had in zijn eerste jaren een vaste basisplek, maar kampte gedurende zijn periode in Amsterdam ook geregeld met blessures.

FC Kopenhagen plaatste zich woensdagavond voor de groepsfase van de Champions League door APOEL Nicosia over twee wedstrijden te verslaan. 

Intelligent

Trainer Stale Solbakken is in zijn nopjes met de komst van Boilesen. "Nicolai is in de eerste plaats een zeer goede voetballer met veel intelligentie en een sterke techniek. Hij heeft internationale ervaring opgedaan, zowel bij de nationale ploeg als bij Ajax."

"We zijn ons ervan bewust dat hij voor een lange tijd geen wedstrijden heeft gespeeld als gevolg van de situatie bij Ajax. Maar we hebben een goed plan opgemaakt voor Nicolai om hem weer op het hoogste niveau te krijgen", aldus Solbakken.