Roger Federer wil in januari tijdens de Hopman Cup zijn rentree maken op de tennisbaan. De Zwitser denkt dan voldoende te zijn hersteld van een knieblessure. 

Federer wil vervolgens ook aan de Australian Open deelnemen.

De 35-jarige Zwitser beëindigde vorige maand zijn seizoen, waardoor hij niet in actie zou komen op de Olympische Spelen en de US Open.

Federer wil eerst weer helemaal fit worden. Een knieblessure speelt de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar al tijden parten.

"Ik ga de komende maanden veel trainen. En dan ben ik er klaar voor. Ik hoop sterk terug te komen in januari'', zei hij woensdag tijdens een persconferentie voor een nieuwe wedstrijd tussen een Europese ploeg tegen de rest van de wereld die volgend jaar september in Praag wordt gehouden. Federer zal dan een dubbel met Rafael Nadal vormen.

"Ik zie dit ook niet als een einde van iets maar als een begin'', zei Federer over zijn beoogde rentree. "Daar werk ik voor. Ik wil aan de Hopman Cup deelnemen en vervolgens naar de Australian Open komen.''

Problemen

Kort na de Australian Open in januari kreeg Federer voor het eerst te maken met problemen aan zijn knie. Daarom miste hij onder meer het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

Na een operatie duurde zijn rentree langer dan verwacht. Hij kampte met onder meer een maagvirus, rugblessure en aanhoudende knieproblemen.