Trainer John van den Brom rekent erop dat AZ donderdag ten koste van FK Vojvodina de groepsfase van de Europa League gaat bereiken.

''We staan met 3-0 voor en we kunnen het afmaken. Dat gaan we ook doen. Wij als staf moeten de spelers voorbereiden en ervoor zorgen dat er geen gemakzucht in de ploeg sluipt", aldus de coach. 

Van den Brom geeft het vertrouwen aan de elf spelers die vorige week in Novi Sad de basis legden voor de ruime uitzege. Stijn Wuytens was in de heenwedstrijd belangrijk met twee treffers.

''Iedereen is superfit en kan gemakkelijk drie wedstrijden per week spelen", verklaart Van den Brom. "Daardoor kunnen we aan vastigheden werken en komen er automatismen in de ploeg. Vojvodina zal meer risico moeten nemen, wij gaan ons eigen spel spelen."

Van den Brom wil ondanks de goede uitgangspositie van zijn ploeg niet te hard van stapel lopen. ''In het uitduel hebben we hen afgestraft, maar Vojvodina heeft het goede gevoel weer opgepakt in de eigen competitie door te winnen en staan er niet voor niets zo goed voor.''

De wedstrijd tussen AZ en FK Vojvodina in Alkmaar begint donderdagavond om 20.00 uur.

Bekijk het volledige programma in de Europa League