Daryl Janmaat heeft woensdag een contract tot medio 2020 getekend bij Watford. De 27-jarige verdediger komt over van Newcastle United, waar hij sinds 2014 speelde.

De Nederlander kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Feyenoord, ADO Den Haag en sc Heerenveen.

Janmaat degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Premier League. Watford komt wel uit op het hoogste niveau in Engeland. De Premier League-club staat na twee speelronden op de veertiende plaats.

De 27-voudig international is erg blij met zijn transfer naar 'The Hornets'. "Watford was al langer in mij geïnteresseerd", aldus Janmaat. "De club heeft veel tijd in mij gestoken om mij te halen. Ik heb ook begrepen dat de trainer, Walter Mazzarri, erg zijn best heeft gedaan om mij naar de club te krijgen, samen met de directie en andere mensen binnen de club."

Janmaat wilde graag in de Premier League blijven spelen. "Daarom heb ik voor Watford gekozen, hoewel er ook veel concrete en minder concrete interesse was uit andere competities. Watford is een ambitieuze club. De status van de clubs onder de top vijf in Engeland zegt niets over wel of niet handhaven, want de Premier League is een ontzettend zware en onvoorspelbare competitie."

Eerder deze zomer vertrokken Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Siem de Jong (verhuurd aan PSV) al bij Newcastle United, waar Nederlanders Vurnon Anita en doelman Tim Krul nog wel onder contract staan. Laatstgenoemde wordt waarschijnlijk de nieuwe keeper van Ajax.