Ajax-trainer Peter Bosz stelt woensdagavond alleen spelers op die honderd procent fit zijn. In de play-offs van de Champions League strijdt Ajax met FK Rostov om een ticket in de groepsfase van de Champions League.

Na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Amsterdam moet Ajax in Rostov winnen, of met twee goals of meer gelijkspelen.

Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks trainden dinsdagavond volledig mee. De twee beoogde basisspelers zijn terug van lichte blessures. Gudelj miste zaterdag de wedstrijd tegen Willem II, terwijl Dijks al voor rust naar de kant moest. Toch wilde Bosz nog niet zeggen of de twee woensdagavond in de basis starten.

"Dit zijn wedstrijden die op het scherpst van de snede gespeeld worden. Dan moet je honderd procent zijn. Ik heb niks aan spelers die 90 of 95 procent fit zijn."

"Na de training wil ik met die jongens gaan zitten", zei Bosz dinsdagavond tegen Ajax TV. "Dan moeten ze heel eerlijk voor zichzelf en de groep zijn."

"Champions League spelen is op clubniveau het hoogst haalbare. Daar wil je bij zijn. Maar ook voor de club is financieel heel belangrijk. Daar is iedereen van doordrongen."

"We zijn er één wedstrijd van verwijderd. Het wordt niet de makkelijkste wedstrijd, maar we gaan er alles aan doen om het te bewerkstelligen."

Stadionverlichting

"Ik vond ons vorige week goed spelen tegen Rostov, alleen in de afronding niet", zegt Bosz. "Daarom was 1-1 een teleurstellende uitslag."

"We hebben amper counters weggeven, waar Rostov normaal gesproken erg goed in is. Woensdagavond gaan we het op dezelfde manier weer doen."

Tijdens de laatste training in het Olimp-2 stadion vielen dinsdagavond al na tien minuten twee van de vier lichtmasten uit. Ajax moest de training in een half duister stadion afmken. "Niet ideaal. Daar kun je over zeuren, maar daar heb je niks aan. We hebben zo goed en zo kwaad als het ging gewoon getraind", stelde Bosz.

"Het is hier warm, maar niet zo warm als verwacht. En het veld ligt er prima bij."

FK Rostov-Ajax wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.