Sepp Blatter blijft overtuigd van zijn onschuld en hoopt op vrijspraak door het internationale hof van sportarbitrage CAS. 

De 80-jarige Zwitser vecht donderdag in een hoorzitting voor het tribunaal in Lausanne zijn schorsing door de wereldvoetbalbond FIFA aan.

De ethische commissie van de FIFA schorste de voormalig voorzitter van de FIFA voor acht jaar vanwege een dubieuze betaling van Blatter aan UEFA-voorzitter Michel Platini. De Zwitser maakte in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro over aan de Fransman.

De beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsing wel terug naar zes jaar, maar Blatter wenst vrijspraak. "Ik vertrouw op het gevoel voor rechtvaardigheid bij de onafhankelijke rechters van het CAS. Ik heb niets verkeerds gedaan", liet hij woensdag weten.

De kans op vrijspraak lijkt klein. De eveneens geschorste Platini eiste eerder zonder succes kwijtschelding bij het CAS. Het sporttribunaal verlaagde zijn schorsing naar vier jaar, waarop de Franse voetbalheld zijn functie als UEFA-voorzitter neerlegde.