Richel Hogenkamp en Cindy Burger zijn dinsdag met een overwinning begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de US Open. Michaëlla Krajicek strandde al in de eerste ronde in New York.

Hogenkamp bereikte zonder veel moeite de tweede ronde. De Doetinchemse versloeg de Chileense Daniela Seguel dinsdag in twee snelle sets: 6-2 en 6-0. De partij duurde amper drie kwartier.

Burger had drie spannende sets nodig voor een overwinning op de hoger geklasseerde 35-jarige Spaanse Lourdes Dominguez: 4-6, 6-4, 7-5.

Lesley Kerkhove komt woensdag ook nog in actie in de eerste voorronde, tegen de Bulgaarse Isabella Shinikova. Kiki Bertens is direct toegelaten tot het hoofdtoernooi en is als twintigste geplaatst op Flushing Meadows.

Krajicek

Krajicek verloor in drie sets van de Paraguayaanse Montserrat Gonzalez: 7-6 (6), 5-7, 3-6. De partij duurde meer dan twee uur en een kwartier.

Krajicek had vanaf de eerste set moeite haar service te behouden. Ze werd snel gebroken maar herstelde zich bijtijds om in de tiebreak alsnog toe te slaan.

De tweede set verliep volgens een vergelijkbaar scenario, maar ditmaal liet ze na op eigen opslag aan te sturen op een tiebreak. Dat kwam haar veerkracht niet ten goede. Twee breaks in de derde set werden haar noodlottig.