Fränk Schleck kan een nabetaling van twee miljoen euro tegemoetzien. De Luxemburger heeft dat bedrag tegoed van Leopard AG.

De rechter veroordeelde het management van het bedrijf dinsdag tot het nakomen van de financiële verplichtingen nadat het internationaal hof van arbitrage (CAS) dat wegens contractbreuk al eerder had gedaan.

Een dopingaffaire was de aanleiding tot het geschil. Schleck testte in de Tour de France van 2012 positief op een vochtafdrijvend middel (plaspil). De tuchtcommissie van het Luxemburgs antidopingbureau schorste hem in januari 2013 met terugwerkende kracht tot 14 juli van dat jaar.

De ploegleiding van RadioShack-Leopard ontsloeg de renner pas in juni 2013, eveneens met terugwerkende kracht. Volgens het CAS was die afwachtende houding juridisch niet in de haak. De Luxemburgse rechter heeft dat nu bevestigd.

Schleck kondigde onlangs aan na dit seizoen een punt achter zijn wielerloopbaan te zetten. De 36-jarige Luxemburger koerst nu nog voor Trek-Segafredo, de ploeg van Bauke Mollema.