Vier Nederlandse vrouwen en twee mannen tennissen deze week in het kwalificatietoernooi voor de US Open, het vierde en laatste Grand Slam van dit jaar. 

Michaëlla Krajicek, Cindy Burger en Richel Hogenkamp komen dinsdag al in actie op de eerste dag. Lesley Kerkhove is de vierde die zich over drie ronden hoopt de plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Krajicek treft in de eerste kwalificatieronde Montserrat Gonzalez uit Paraguay, Burger moet tegen de Spaanse Lourdes Dominguez en Hogenkamp speelt tegen de Chileense Daniele Seguel. Kerkhove is gekoppeld aan Isabella Sjinikova uit Bulgarije.

Mannen

Antal van der Duim en Thiemo de Bakker spelen de kwalificaties bij de mannen. Van der Duim ontmoet de Canadees Steven Diez en De Bakker staat tegenover de Oostenrijker Dennis Novak.

Igor Sijsling meldde zich af voor het kwalificatietoernooi. Hij blesseerde onlangs zijn vinger en is de komende weken uitgeschakeld.

Robin Haase en Kiki Bertens zijn door hun hoge plaatsing op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi, dat op 29 augustus begint.