Tennis

'Lucky loser' Van Rijthoven (19) debuteert op ATP-tour

Tim van Rijthoven maakt maandag zijn debuut op de ATP-tour. De 19-jarige Brabander is als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi van Winston-Salem.

De nummer 344 van de wereld treft in de openingsronde Jiri Vesely. De Tsjech is de mondiale nummer 48.

Van Rijthoven was er niet in geslaagd op eigen kracht het hoofdtoernooi te bereiken. Hij ging in de laatste ronde van de kwalificaties ten onder tegen de Moldaviƫr Radu Albot.

Van Rijthoven werd echter alsnog toegelaten vanwege een afmelding van een andere speler.

Wereldranglijst

Kiki Bertens is ondanks haar vroege uitschakeling op het WTA-toernooi van Cincinnati een plaats gestegen op de wereldranglijst. De Westlandse, die in de openingsronde ten onder ging, is nu de mondiale nummer 21.

Dat is een evenaring van haar beste ranking ooit. Bertens bereikte die plek vorige maand, maar gaf daarna een klein beetje terrein prijs.

Serena Williams staat nog altijd bovenaan, al had het weinig gescheeld of ze was afgelost door Angelique Kerber. De Duitse verloor de finale in Cincinnati en blijft daardoor tweede.

Bij de mannen zakte Robin Haase een plaats op de wereldranglijst. Hij staat nu 64e. Novak Djokovic staat nog altijd soeverein aan kop. Andy Murray is tweede.

Tip de redactie