Wielrennen

Team Sky verslaat Movistar met miniem verschil in ploegentijdrit Vuelta

Team Sky heeft zaterdag op de eerste dag van de Ronde van Spanje de ploegentijdrit gewonnen. 

De Britse formatie met onder meer Tourwinnaar Chris Froome was in Casterlo de Mino slechts twee tiende van een seconde sneller dan het Spaanse Movistar van Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

Door de winst van Sky is de Brit Peter Kennaugh de eerste drager van de rode leiderstrui.

Lotto-Jumbo gaf uiteindelijk 28 seconden toe op Sky. De Nederlandse ploeg van kopman Steven Kruijswijk finishte uiteindelijk als zesde.

Orica-BikeExchange was na 27,8 vlakke kilometers zes seconden langzamer dan de winnaars en klokte de derde tijd.

Contador

BMC had halverwege de beste tussentijd, maar de wereldkampioen ploegentijdrit kwam uiteindelijk als vierde over de finish op zeven seconden van Sky.

Drievoudig Vuelta-winnaar Alberto Contador moest met Tinkhoff 52 seconden toegeven en was daarmee de grote verliezer van de dag.

De organisatie kende de nodige problemen met de tijdsregistratie, waardoor in eerste instantie Movistar aangewezen werd als winnaar. Lotto-Jumbo verscheen door een fout in de tijdwaarneming eerst als 21e in de uitslag, maar dat werd later hersteld.

Kruijswijk

Kruijswijk was tevreden over de ploegentijdrit.  "We hebben goede zaken gedaan met het team. Ik ben hier tevreden over, we zijn de Vuelta goed gestart."

De Brabander is net als in de Giro met ambities aan de start verschenen. Hij hoopt aan het eind van de rit op het podium te kunnen staan. Dat lukte hem in Italië na een valpartij net niet.

"Ik wil me in de eerste week een beetje rustig houden en in een veilige positie blijven. De bedoeling is om zo veel mogelijk energie te sparen voor het zwaarste gedeelte van deze Vuelta."

Lees meer over:
Tip de redactie