Voetbal

Oud-Ajacied Pius Ikedia gereanimeerd tijdens wedstrijd met Lucky Ajax

Pius Ikedia is zaterdag in elkaar gezakt tijdens een wedstrijd met Lucky Ajax tegen Sportclub Haarlo. De 36-jarige aanvaller is gereanimeerd en inmiddels weer bij kennis.

Ikedia raakte in de laatste minuut onwel en werd door de verzorger en keeper van Sportclub Haarlo gereanimeerd. Nadat de oud-speler van onder meer RBC, Ajax en AZ weer bij kennis was, werd hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De wedstrijd tussen Sportclub Haarlo en Lucky Ajax stond in het teken van het 50-jarig jubileum van de amateurs uit Haarlo. Het duel eindigde uiteindelijk in een 7-2 zege voor Lucky Ajax, een team met bekende oud-spelers van de Amsterdammers.

Voorzitter Dick Teunissen van Sportclub Haarlo heeft het tegen Gelre FM over een flinke domper. "Er heerste een geweldige entourage, totdat Ikedia opeens in elkaar zakte. Hij is gelukkig bij kennis, maar dit is een domper op een feestje."

Medespeler John Bosman sprak na afloop van een hartstilstand. ''Ineens zag ik hem neerstorten. Eerst dacht ik aan een blessure, maar hij bleef liggen.''

Lees meer over:
Tip de redactie