ADO Den Haag heeft vrijdag de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic was met 2-1 te sterk op bezoek bij Excelsior.

Jurgen Mattheij bracht Excelsior na acht minuten spelen nog wel op voorsprong. Gervane Kastaneer maakte na 25 minuten gelijk en Tom Beugeldsijk zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-1 namens ADO. 

Net als ADO won ook Excelsior de eerste twee wedstrijden van het seizoen. FC Twente en FC Groningen werden verslagen. ADO boekte zeges op Go Ahead Eagles en Vitesse.

De ploeg van Petrovic is voorlopig koploper in de Eredivisie met negen punten uit drie wedstrijden. Feyenoord en PSV kunnen dit weekend nog wel in gelijk puntenaantal komen.

De Rotterdammers spelen zondag een uitwedstrijd tegen Heracles, de Eindhovenaren reizen zaterdag naar Zwolle voor het duel met PEC.

Standaardsituatie

Excelsior leed de eerste nederlaag van het seizoen, maar opende net als vorige week tegen FC Groningen nog snel de score via een standaardsituatie. Na die treffer van Mattheij kwam ADO Den Haag sterk terug.

Nadat eerst Mike Havenaar over kopte, maakte Kastaneer op aangeven van Ruben Schaken na 25 minuten de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft van het boeiende duel waren er volop kansen aan beide kanten. ADO Den Haag had weliswaar een veldoverwicht, maar de counters van Excelsior waren regelmatig gevaarlijk. Bij een van die uitvallen raakte Stanley Elbers de paal.

Ruim twintig minuten voor tijd pakte ADO Den Haag de volle winst. Centrale verdediger Beugelsdijk kopte een hoekschop van Edouard Duplan achter keeper Tom Muyters. Het slotoffensief van Excelsior leverde daarna niets meer op.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie