Cillessen en Gudelj ontbreken in selectie Ajax voor duel met Willem II

Jasper Cillessen en Nemanja Gudelj ontbreken in de selectie van Ajax voor het competitieduel met Willem II van zaterdag.

De technische staf van de Amsterdammers heeft besloten Cillessen uit de selectie te laten vanwege de interesse die in hem is getoond, zo valt er op de officiële website van de club te lezen.

Het betekent dat Diederik Boer of André Onana het doel van Ajax verdedigt tegen Willem II.

Cillessen staat in de concrete belangstelling van FC Barcelona, dat volgens De Telegraaf meer dan tien miljoen euro op de 27-jarige doelman heeft geboden. Volgens de Spaanse krant Sport zou Cillessen persoonlijk al rond zijn met Barcelona over een contract voor vijf jaar. Het wachten is nog tot een akkoord tussen de clubs.

FC Barcelona is op zoek naar een vervanger voor Claudio Bravo, die op het punt staat naar Manchester City te vertrekken. Cillessen zou bovenaan het verlanglijstje van de regerend kampioen van Spanje staan.

De geboren Nijmegenaar moet bij FC Barcelona de concurrentiestrijd aangaan met Marc-André Ter Stegen.

Gudelj

Gudelj had na de training van vrijdagmiddag lichte klachten aan zijn rechteronderbeen en is eveneens tegen Willem II niet van de partij.

De wedstrijd tussen Ajax en Willem II begint om 19.45 uur in de Arena en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Wedstrijdselectie Ajax: André Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Davinson Sánchez, Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Daley Sinkgraven, Bertrand Traoré, Davy Klaassen, Amin Younes, Mateo Cassierra, Lasse Schöne, Kasper Dolberg, Nick Viergever, Donny van de Beek, Mitchell Dijks.

Lees meer over:
Tip de redactie