Trainer Bosz houdt rekening met vertrek Cillessen

Peter Bosz houdt rekening met een vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona. De coach van Ajax is door directeur voetbalzaken Marc Overmars op de hoogte gebracht van de interesse.

FC Barcelona ziet in Cillessen een goede opvolger van Claudio Bravo, die in de belangstelling staat van Manchester City. De Catalanen zouden meer dan 10 miljoen euro over hebben voor de oud-doelman van NEC.

"Jasper is een hele goede keeper. Ik hoop dat hij blijft. Aan de andere kant weet je dat de transfermarkt de hele maand nog open is'', stelde Bosz, die een vertrek van zijn eerste keeper niet intern wil opvangen.

''André Onana is een keeper voor de toekomst, al moet hij zijn kansen krijgen. Diederik Boer is een ervaren back-up", aldus de coach, die zelf nog met Cillessen moet praten over Barcelona. "Ik ga straks rustig met Jasper zitten en kijken hoe hij ervoor staat. Ik kan me voorstellen dat die interesse ook iets met hem doet."

Scenario

Voor Bosz komt een eventuele transfer van Cillessen op een ongelegen moment, met de return van komende woensdag tegen FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League voor de deur. 

"Het is een heel vervelend scenario als Cillessen er niet bij is in Rostov", beseft Bosz. "We weten dat er tot en met 31 augustus alles kan gebeuren, helaas. Zo lang de FIFA en UEFA niets regelen, zitten we in deze situatie."

Ajax neemt het zaterdag in de Eredivisie eerst thuis op tegen Willem II. Bosz hoopt dat zijn ploeg niet dezelfde fouten maakt als vorige week tegen Roda JC. De Amsterdammers incasseerden vlak voor tijd de 2-2.

"De les is dat je de kansen in doelpunten moet uitdrukken. We moeten morgen winnen, dus de beste elf spelen. Ik houd geen rekening met Rostov", aldus  Bosz.

Bekijk het programma in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie