Claudio Ranieri is blij dat Riyad Mahrez een nieuw vierjarig contract heeft ondertekend. De manager van Leicester City verwacht dit seizoen nog meer van de 25-jarige buitenspeler.

"We zitten nu in de Champions League en hebben dus iets extra's nodig als we tegen de grote clubs spelen", laat Ranieri donderdag aan The Guardian weten.

"Riyad weet nu heel goed wat ik wil en mijn verwachtingen zijn hoger. Niet alleen van hem maar van al mijn spelers."

Mahrez werd afgelopen seizoen, waarin Leicester City zich verrassend tot kampioen van de Engelse Premier League kroonde, uitgeroepen tot PFA Player of the Year.

De Algerijn was liefst zeventien keer trefzeker en werd deze zomer hevig in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, zaterdag de tegenstander van Leicester City in het King Power Stadium. Mahrez verlengde woensdag echter zijn contract tot medio 2020.

"Ik was er zo zeker van dat Riyad bij ons zou blijven", zegt Ranieri. "Het waren alleen maar geruchten met eerst Jamie Vardy en daarna Mahrez. We zijn alleen N'Golo Kanté kwijtgeraakt aan Chelsea. Nu is het belangrijk om bij elkaar te blijven."

"Ik heb met Riyad aan het einde van vorig seizoen gesproken en ook in de voorbereiding. Hij zei tegen me dat hij wilde blijven. Geruchten zijn normaal. Ik wil onze grote spelers behouden, dat is logisch. Onze eigenaar is ontzettend ambitieus, hij wil met deze selectie verder."