Voetbal

Pogba fit genoeg voor rentree bij United tegen Southampton

Volgens coach José Mourinho van Manchester United is Paul Pogba fit genoeg om vrijdag op Old Trafford in actie te komen in de competitiewedstrijd tegen Southampton. 

''Hij kan meedoen, maar zijn conditie is nog niet goed genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Daarnaast zal hij moeten wennen aan onze manier van spelen'', aldus Mourinho op de persconferentie.

Pogba werd onlangs voor een recordbedrag van ongeveer 125 miljoen euro overgenomen van Juventus. Door zijn vakantie na het EK in Frankrijk was de 26-jarige middenvelder bij Juventus nog niet aan de voorbereiding begonnen.

Door die trainingsachterstand miste Pogba vorige week het openingsweekeinde in de Premier League. Bovendien was de Fransman toen nog geschorst. Mourinho maakt zich niet zo druk over het feit dat Pogba nog niet topfit is.

"In de strijd om de Super Cup tegen Leicester City gebruikte ik spelers die nog minder fit waren dan Pogba nu is. Dat zagen we toen ook als een wedstrijd om de conditie te verbeteren."

Systeem

Voor Pogba wordt het officieel geen debuut voor United. In januari 2012 kwam hij ook al eens voor het eerst in actie voor de club uit Manchester. Later dat jaar vertrok hij naar Italië.

Mourinho wil nog niet zeggen op welke plek hij Pogba gaat inzetten. "Als jullie verwachten dat we het systeem drastisch gaan omgooien om een speler in te passen, dan hebben jullie het mis. Dat gaat niet gebeuren. We zullen slechts enkele details veranderen."

Het duel tussen Manchester United en Southampton begint vrijdag om 21.00 uur. De 'Mancunians' wonnen afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd. Bournemouth werd met 3-1 verslagen. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie