MADRID - FC Barcelona is in de Spaanse competitie vooralsnog ongenaakbaar. De ploeg van de Nederlandse coaches Rijkaard en Ten Cate won zondagavond voor eigen publiek de topper tegen Osasuna met 3-0. Het was alweer de zevende zege van het seizoen.

De beslissende doelpunten kwamen, aan het slot van de eerste helft, op naam van Eto'o en Ronaldinho. De Braziliaan benutte een minuut voor rust een strafschop. Vlak voor tijd scoorde de Kameroense spits Eto'o, overgenomen van Mallorca met goedvinden van mede-eigenaar Real Madrid, nogmaals. Van Bronckhorst was er van begin tot einde bij.

Real

Een vroege goal van Michael Owen hielp Real Madrid zaterdag in het eigen stadion Bernabeu aan een overwinning op Valencia. De treffer van de Engelse aanvaller, na acht minuten, was de enige van het duel. Real steeg daardoor van de elfde naar de zevende plaats, in punten gelijk met nummer vier Espanyol. De middenmoot is echter groot.

Valencia

Valencia werd van de tweede plaats verdreven door Sevilla dat Atletico Madrid versloeg: 2-1. De doelpunten van Ocio en Baptista voor de thuisclub waren de herhalingen op tv meer dan waard. Pablo Ibanez deed pas heel laat iets terug namens de Madrilenen.