ROME - Alessandro Del Piero heeft zijn club Juventus zaterdagavond in de Italiaanse Serie A aan de zesde overwinning van het seizoen geholpen. De aanvaller maakte twee goals in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij Siena. De derde Turijnse treffer kwam van Camoranesi.

De koploper, eerder dit seizoen al te sterk voor Ajax in de Champions League, heeft in zeven duels slechts eenmaal gefaald (gelijkspel thuis tegen Palermo). Zaterdag hield Siena tot aan de rust stand, maar in de tweede helft werd het verschil in de score zichtbaar.

Bij de eerste treffer van Del Piero kwam oud-Ajacied Ibrahimovic nog even in het spel voor, hij beroerde de voorzet van Zebina licht, waarna Del Piero de bal voor de voeten kreeg. Beide aanvallers moeten misschien binnenkort de concurrentie aangaan met de bij AS Roma in ongenade geraakte Cassano. "We zijn in hem geïnteresseerd", bevestigde Juve-baas Moggi zaterdag.

Lecce

Lecce blijft een van de surprises van dit seizoen in de Serie A. Op bezoek bij Messina, ook al zo'n verrassende hoogvlieger, werd met liefst 4-1 gewonnen. De Serviër Bjelanovic had een belangrijk aandeel met twee treffers. Het dit jaar gepromoveerde Messina had al meer dan een jaar niet verloren in eigen stadion.

AC Milan

De derby tussen AC Milan en Inter werd zondagavond niet opgefleurd door goals. Door de 0-0 raakte Milan twee punten verder achterop bij Juve. Het verschil is nu vijf. Lecce nam door een beter doelsaldo de tweede plaats zelfs over. Bij Milan ontbrak Jaap Stam. Seedorf stond in de basis. Davids en Van der Meyde begonnen bij Inter op de bank. De laatste viel een kwartier voor tijd in.