MANCHESTER - Alsof ze het voelden aankomen, zo geïrriteerd waren de spelers van Arsenal zondagmiddag in het uitduel met Manchester United. Alsof ze wisten dat hun recordreeks van 49 ongeslagen wedstrijden in de Premier League zou eindigen. Dat gebeurde inderdaad, aangezien Manchester met 2-0 won en zo weer enigszins meedoet in de strijd om de titel.

Het verschil tussen koploper Arsenal en United is nog altijd acht punten. Maar de zege, tot stand gekomen via goals van Van Nistelrooij (onverdiende strafschop) en Rooney, was hard nodig in Manchester. Arsenal bereikte net niet het magische aantal van vijftig ongeslagen duels. Het record was al twee maanden in handen van 'the Gunners', die bij hun 43e wedstrijd zonder nederlaag Nottingham Forest (42 in 1977/78) voorbij streefden.

Irritaties

De wedstrijd op Old Trafford werd niet gekenmerkt door goed voetbal, maar door onderlinge irritaties. Die kwamen overigens van beide kanten. Geregeld werden spelers in het veld hard aangepakt. Van Nistelrooij brak de wedstrijd in de 73e minuut open door koel te blijven vanaf elf meter. Rooney, die in blessuretijd de marge verdubbelde, had de penalty versierd door vrijwillig over het been van Campbell te duiken.

Robben

Arjen Robben maakte eindelijk zijn debuut in de Premier League. De talentvolle linksbuiten verruilde afgelopen zomer PSV voor Chelsea, maar kwam door aanhoudend blessureleed nog niet in actie voor het sterrenensemble van trainer Mourinho. Zaterdag was hij voor het eerst als invaller van de partij en zag zijn nieuwe club ruim winnen van Blackburn Rovers: 4-0.

Robben maakte in de 63e minuut zijn entree op de Engelse velden als vervanger van Cole. Zijn elftal leidde toen al met 3-0 door een hattrick van de IJslandse aanvaller Gudjohnsen. Duff bepaalde de eindstand op 4-0. Robben schoot drie keer op het doel van Blackburn, maar zag zijn pogingen twee keer geblokt worden. Zijn derde poging miste de juiste richting. Hij bezorgde zijn bewaker Neill een gele kaart, toen deze hem onreglementair stopte. Ploeggenoot Kezman (ook oud-PSV) viel in de 72e minuut in, als vervanger van uitblinker Gudjohnsen.

Nummer twee Chelsea staat nog maar 2 punten achter Arsenal. Everton heeft 3 punten minder dan de koploper. Everton won met 3-2 bij Norwich City. De ploeg van de Schotse trainer Moyes eindigde vorig seizoen nog als zeventiende en raakte steraanvaller Rooney kwijt aan Manchester United.

Manchester City

Manchester City, met Bosvelt in de basis en Waterreus op de bank, verloor in een spectaculair duel uit van Newcastle United. Bij rust was er nog niets aan de hand (0-0), maar na 90 minuten stond het 4-3. Binnen iets meer dan een half uur vielen er zes doelpunten. Bellamy was een minuut voor tijd matchwinner.