Jan Willem van Ede vertrekt na elf jaar bij de Nederlandse vrouwenvoetbalploeg. De assistent- en keeperstrainer zit niet meer op één lijn met bondscoach Arjan van der Laan.

"Het is spijtig dat de samenwerking met Jan Willem eindigt", vertelt Van der Laan in een persbericht.

"Maar ik heb de afgelopen maanden moeten concluderen dat we op een aantal vlakken niet op één lijn zitten. Dat doet niets af aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlands vrouwenelftal, maar naar mijn mening is er helaas onvoldoende basis om verder te gaan."

"Jan Willem heeft fantastisch werk geleverd bij de KNVB", zegt manager vrouwenvoetbal Minke Booij. "Mede door hem professionaliseerde het Nederlands vrouwenelftal de afgelopen jaren en behaalde het team mooie resultaten."

"Maar zoals dat soms gaat binnen teams en organisaties, ontstond er tussen Jan Willem en de hoofdcoach een verschil van inzicht over de te varen koers bij het Nederlands elftal. Daarom hebben we besloten de samenwerking te beëindigen."

Van Ede maakte vanaf 2005 deel uit van de technische staf van de Nederlandse vrouwenploeg.

De Haan

Het is niet de enige personele wijziging bij de voetbalsters deze week. Een dag eerder werd bekend dat Foppe de Haan is aangesteld als adviseur van Van der Laan, om een bijdrage te leveren in aanloop naar het EK in eigen land van volgend jaar.