FC Utrecht huurt Menno Koch dit seizoen van PSV. De 22-jarige verdediger rondde maandag zijn transfer af bij de Domstedelingen.

Koch doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde slechts één duel in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Hij werd in het seizoen 2014-2015 verhuurd aan NAC Breda, waar hij vanwege een zware knieblessure maar negen wedstrijden speelde.

Koch kwam sinds 2013 in totaal 62 keer uit voor Jong PSV in de Jupiler League.

FC Utrecht zag eerder verdediger Timo Letschert naar Sassuolo vertrekken en hoopt dat Koch zijn plek kan innemen in het centrum van de verdediging.

"Na het vertrek van Letschert hadden we een magere bezetting in de achterhoede. Menno is een jonge, talentvolle centrale verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. Uit mijn tijd bij PSV weet ik dat hij een professional is, die alles in zich heeft om zich goed te ontwikkelen", aldus trainer Erik ten Hag van FC Utrecht.

PSV wil volgens diverse media Bart Ramselaar overnemen van FC Utrecht. De landskampioen zou zich vorige week al gemeld hebben bij de Domstedelingen voor de 20-jarige middenvelder. PSV zou bereid zijn om 7 miljoen euro te betalen voor Ramselaar.