Tour de France-winnaar Chris Froome van Team Sky gaat zoals verwacht van start in de Ronde van Spanje, die komend weekend begint. Ook Movistar heeft een sterk team met kopmannen Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

Valverde begint aan zijn derde grote ronde van het jaar. De Spaanse wielrenner hoopt in één jaar in zowel Giro, Tour als Vuelta in de top tien van het algemeen klassement te eindigen.

De Colombiaan Quintana reed een tegenvallende Tour, waarin hij eindwinnaar Chris Froome geen moment kon bedreigen. Hij eindigde als derde. De twee klimmers krijgen de Spanjaarden Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Rubén Fernández, José Herrada, Dani Moreno, José Joaquin Rojas en de Australiër Rory Sutherland als ploeggenoten mee.

Team Sky bestaat naast Froome uit Ian Boswell, Michal Golas, Peter Kennaugh, Christian Knees, Leopold König, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa en Salvatore Pucchio. De Nederlanders Wout Poels en Danny van Poppel zijn niet geselecteerd.

Contador

Eerder werd al bekend dat Alberto Contador kopman is van de Tinkoff-ploeg in de Vuelta. De Spaanse klassementsrenner moest in de Tour al vroeg opgeven na twee valpartijen. 

Contador ziet ondanks het sterke deelnemersveld kansen om de Vuelta net als in 2008, 2012 en 2014 te winnen. "Froome is uiteraard een sterke coureur, zowel in de bergen als in de tijdritten. Maar iedereen kan zwakke dagen hebben", zegt Contador in Marca

"Ik denk dat Team Sky lastiger te verslaan is dan Froome zelf. Ze hebben veel sterke renners, bijna iedereen kan bij hen kopman zijn."

"De Vuelta is zeker niet de makkelijkste van de drie grote rondes dit jaar", aldus de Spanjaard. "De route heeft voor iedereen verrassingen. Elk jaar wordt het parcours weer overtroffen."

De Vuelta begint zaterdag met een ploegentijdrit van 27,8 kilometer tussen Laias en Catrelo de Miño.