ZURICH - De voetblessure van de Zwitserse tennisster Martina Hingis is ernstiger dan verwacht. Haar arts vreest zelfs dat de voormalige nummer een van de wereld haar tennisloopbaan voortijdig moet beëindigen.
Martina Hingis

Hingis heeft mogelijk chronische gewrichtsontsteking (artrose). Heinz Buhlmann, de Zwitserse arts die de 21-jarige tennisvedette behandelt in een kliniek in Zürich, moet nog een echte diagnose maken.

"Martina heeft niet alleen pijn in de gewrichten van haar linkervoet, maar ook al in die van haar linkerknie en -heup. We moeten bekijken in hoeverre die ontstekingen op artrose wijzen. Als dat het geval is, moet ze misschien wel stoppen met tennissen."

Voetproblemen

Melanie Molitor, de moeder van de houdster van vijf grandslamtitels, beweert dat haar dochters voetproblemen zijn veroorzaakt door de schoenen die ze vanaf haar elfde tot haar achttiende heeft gedragen. De tennisster is al in een rechtszaak verwikkeld met de schoenenfabrikant Sergio Tacchini.

De resultaten van de medische tests die Hingis moet ondergaan, worden volgende week verwacht. Haar manager Mario Widmer liet nu al doorschemeren dat Hingis vrijwel zeker zal afzeggen voor de Franse Open op Roland Garros, die over elf dagen begint.

/SPORTMartina Hingis giftig op ex-schoensponsor