Manager Arsène Wenger van Arsenal vreest dat de transferbedragen in de voetbalwereld in rap tempo op gaan lopen.

"Het zal niet lang meer duren voordat men 200 miljoen voor een speler betaalt", aldus Wenger tegen Sky Sports, naar aanleiding van de recente transfer van Paul Pogba naar Manchester United.

De 'Mancunians' spendeerden 105 miljoen euro aan de Franse middenvelder en vestigden daarmee een transferrecord. Het oude record stond op naam van Gareth Bale, die in 2013 voor 100 miljoen euro overstapte van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. 

"Al sinds ik in de voetbalwereld actief ben, zeg ik dat dit moet stoppen. Maar als voetbal zich blijft ontwikkelen en steeds populairder wordt, zal er juist nog veel meer geld in omgaan", voorspelt Wenger. 

Succes

Het clubrecord van Arsenal staat nog op naam van Mesut Özil. De Duitse middenvelder werd voor 46 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. Deze zomer versterkten de Londenaren zich onder anderen met Granit Xhaka van Borussia Mönchengladbach, maar echt grote namen blijven vooralsnog uit. 

Wenger is nog steeds van mening dat hoge transferuitgaven geen invloed hebben op het succes van een club. "Het gaat niet altijd om geld of het wel of niet ontslaan van de manager. Voetbal is toch wel iets groter dan dat. In mijn ogen gaat het bij de grote clubs ook nog steeds om normen, waarden en identiteit."

Wenger neemt de titel van Leicester City van afgelopen seizoen als voorbeeld. "Zij hebben laten zien dat je nog steeds geweldige aankopen kan doen voor een normale, redelijke prijs."