Messi bedenkt zich en keert terug als Argentijns international

Lionel Messi komt terug op zijn beslissing om te stoppen als international van Argentinië.

De sterspeler van FC Barcelona kondigde in juni zijn afscheid aan bij het nationale elftal na de verloren finale tegen Chili in de Copa America. Argentinië verloor na een penaltyserie. De 29-jarige aanvaller miste in die serie de eerste strafschop.

Na dat duel meldde Messi dat zijn besluit "het beste was voor iedereen", omdat het niet voor de linkspoot was "weggelegd".

In een persverklaring liet Messi vrijdag weten dat de liefde voor zijn land en het Argentijnse shirt te groot is om definitief afscheid te nemen.

"Er gingen op de dag van de verloren finale veel dingen door mijn hoofd en ik wilde serieus stoppen", aldus Messi. "Ik bedank iedereen die graag wil dat ik voor mijn land uitkom. Hopelijk kunnen we snel wat plezier beleven."

Topscorer aller tijden

Een week voor zijn besluit om te stoppen, passeerde Messi nog Gabriel Batistuta als topscorer aller tijden van Argentinië, met zijn 55e goal in de halve finales van de Copa America tegen de VS.

In totaal heeft Messi 113 interlands achter zijn naam staan. Mogelijk speelt hij op 1 september al mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay in Mendoza.

Tip de redactie